Topdom
Dol pri Ljubljani 28/b
DOL PRI LJUBLJANI
1262
Slovenija
info@topdom.si

Fasade Caparol

 

Caparol (skupina DAW SE)

Korenine podjetja 

 

Že leta 1885 – deset let pred ustanovitvijo podjetja – je družina Murjahn, prvotno družina trgovca iz Hamburga, pridobila pravice do iskanja rudnih nahajališč v Odenwaldu. Po novem postopku so iz odkritega minerala amfibola izdelali prvi prašek za barve in omete »Amphibolin«.

 

Danes, več kot 120 let zatem, se mednarodno podjetje DAW SE uvršča med najpomembnejša podjetja te panoge v Evropi. DAW SE je še vedno podjetje v družinski lasti – vodi ga že 5. generacija potomcev prvih lastnikov.

 

 

DAW SE je »skriti šampion«

 

S temi besedami je podjetje označila televizijska postaja N-TV.

 

»Šampion« zato, ker so eno izmed vodilnih podjetij te panoge v evropskem prostoru, ker so njihove inovacije v 100 letih zgodovine podetja spreminjale aktualno stanje tehnike in ker so še vedno znani kot vodilni v kakovosti in kot pionirji na področju trajnostnega razvoja.

 

»Skriti« zato, ker skupina DAW SE še naprej deluje v ozadju. Povsem drugače delujejo njene močne blagovne znamke, ki v svojih tržnih skupinah zasedajo prvo mesto v prodaji in kakovosti in ki so se široko uveljavile tudi zunaj nemških meja – na primer znamki Caparol in Alpina.

 

 

Strategija različnih blagovnih znamk je usmerjena v oblikovanje ustrezne ponudbe za vsako tržno skupino posebej – za poklicne izvajalce, „domače mojstre“ in industrijske odjemalce. Vsem blagovnim znamkam skupine DAW SE je skupno prizadevanje, da inovativni premazni sistemi izpolnjujejo posebne naloge, ki naredijo bivanje in življenje lepše in trajnejše. V izredno bogati ponudbi izdelkov podjetja DAW SE najdemo visokokakovostne barve, lake, lesne lazure in gradbene premaze, pa tudi materiale za fasadno in izolacijsko tehniko.

 

DAW SE je tretji največji proizvajalec gradbenih barv v Evropi. Več kot 100-letna tradicija in v tem obdobju izgrajena samopodoba postavljata to srednje veliko družinsko podjetje v prav poseben položaj med vodilnimi podjetji industrijske panoge gradbenih barv.

 

Sedež podjetja DAW SE ostaja isti kot ob ustanovitvi podjetja, to je Ober-Ramstadt v Odenwaldu, 35 kilometrov od frankfurtskega letališča. Mednarodno je podjetje DAW SE zastopano v 40 državah in ima 29 proizvodnih lokacij. DAW SE je vodilno podjetje na tržiščih Nemčije, Avstrije in Turčije.


Skupni promet podjetja DAW SE je leta 2012 znašal 1,3 milijarde evrov. Več kot 5600 zaposlenih, od tega samo 3500 v Nemčiji, deluje s skupnim ciljem – vsakodnevno narediti nov korak v izboljšanju storitev za stranke. 

 

 

Fasadni sistemi Caparol

 

Caparol nudi širok spekter materialov in možnosti za individualno oblikovanje fasade: raznolikost barv, struktur zaključnih slojev kot produktov za dekorativne oblike fasad, fasadnih profilov in podnožij v obliki naravnega kamna, ki kot rečeno omogoča da najdete pravi izbor za sebe.

 

S svojimi produkti Capatect nudi optimalne izolacijske sisteme za vse možnosti izolacij zgradb tako pri novogradnji kot pri sanaciji obstoječih zgradb. Sistemi Capatect ( BASIC-Line, TOP-Line, MINERA-Line in ÖKO-Line ) pokrivajo vse zahteve tako s tehničnega kot iz osebenga vidika. Vsi Capatect prej omenjeni izo-sistemi so potrjeni s potrebnimi normami, ki odgovarjajo Evropskim standardom ter posebnim zahtevam določenih držav. S tem je Capatect v zadnjih 30 letih postal pojem delujoče in popolne toplotne zaščite, nadpovprečne stopnje uslug in tehnične preciznosti. V zadnjih letih pa postavlja norme za izo-zaščito s produkti pod blagovno znamko Carbon. 

 

Oglejte si še

Lestve in odriVeč
Zaključni sloji in fasadne barveVeč
Fasadni sistemiVeč
Vprašajte nas