Topdom
Dol pri Ljubljani 28/b
DOL PRI LJUBLJANI
1262
Slovenija
info@topdom.si

 

 

Strešna kritina DECRA

 

Že več kot 50 let strešno kritino Decra uporabljajo po vsem svetu. Zaradi dobrih izkušenj v skrajno različnih podnebnih razmerah se je izkazala kot vrhunska strešna kritina, ki kljubuje še tako ekstremnim vremenskim neprilikam. Strešna kritina Decra, narejena na Danskem, je primerna za pokrivanje novogradenj ali sanacije tako individualnih kot javnih objektov v urbanih središčih ali na podeželju. Zaradi velikega izbora dodatnih elementov je primerna za arhitekturno najzahtevnejše objekte.


Osnova kritine Decra je 0,45 mm galvanizirana, alucinkana jeklena pločevina, na obeh straneh zaščitena s protikorozijskim premazom. Na spodnji strani je plast zaščitnega poliestrskega laka, na vrhnji pa nanos akrilne smole in posip iz naravnega mineralnega granulata, na voljo v šestih barvah. Posip daje kritini naraven videz in učinkuje kot zvočna zaščita pred hrupom, ki ga povzročajo padavine. Končni sloj je prozorni akrilni premaz. Pri izdelavi uporabljeni postopek dupleks (pocinkanje in oslojitev) omogoča največjo možno zaščito kritine. Je izredno lahka, saj tehta le 6,7 kg/m2 in je zelo primerna za statično šibka oz. ostarela ostrešja, hkrati pa izredno trdna.


Možnost uporabe

 

Zaradi same oblike kritine se pokriva z dvojnim preklopom, kar omogoča pokrivanje strehe z naklonom najmanj 12º do 90º. Zaradi načina pritrjevanja kritina Decra kljubuje tudi zelo močnim vetrovom. Z njo lahko prekrijemo strehe brez predhodne demontaže stare kritine.

 


Kvaliteta in garancija

 

Za kritino Decra, postavljeno v skladu z navodili proizvajalca, velja 30-letno jamstvo. Narejena je po strogih merilih kakovosti v skladu s standardom ISO 9001. Poleg vseh opravljenih mednarodnih testov ima tudi test Svetovne zdravstvene organizacije WHO za neoporečnost meteorne vode in je okolju prijazen proizvod.

 

Vprašajte nas