Topdom
Dol pri Ljubljani 28/b
DOL PRI LJUBLJANI
1262
Slovenija
info@topdom.si

 

 

 

Prednosti čistilne naprave ROTO 

 

VISOKA UČINKOVITOST ČIŠČENJA

Čistilne naprave ROTO prečistijo vodo 97,2%. Delujejo varno in zanesljivo, skoraj neslišno in brez smradu ter so neobčutljive na nihanja temperature v okolju. Komunalne odpadne vode iz stranišč, kopalnic, kuhinj in podobnih virov onesnaženja v hišah se prečistijo do te mere, da se lahko voda varno izpušča v površinske vode ali ponikovalnico.

 

NIZKI OBRATOVALNI STROŠKI

Visoka gospodarnost in varčnost energije. Strošek porabe eletrične energije Roto čistilne naprave znaša približno 4 € letno na osebo (0,1 kWh/ dan na osebo).

 

ZANESLJIVOST IN ZAUPANJE

ROTO je pionir na področju proizvodnje čistilnih naprav v Sloveniji in Evropi. Čistilne naprave vgrajujeJo v 26 državah po vsem svetu. Vgrajenih je že preko 20.000 ROTO čistilnih naprav od 3 do 2500 enot, greznic, lovilec olj ter maščob in rezervoarjev za vodo. Nagrada Inštituta za gradbeništvo ZRMK potrjuje odličnost izdelka po oceni gradbene stroke.

 

24H SERVIS

Hitra dobava, vzdrževanje, zagon in servisiranje strokovnega osebja. Servisiranje s strani podjetja Roto zajema preverjanje stanja in delovanja komponent čistilne naprave, stopnjo čiščenja, kontrolo obratovalnega stanja kot tudi preizkušanje vseh funkcij naprave. 

 

ENOSTAVNA VGRADNJA

Čistilne naprave lahko vgradite v nekaj urah. Izkopljete jamo, namestite čistilno napravo, čistilno napravo napolnimo in povežemo z dotokom odpadne vode iz hiše. Po štirinajstdnevnem stalnem dotoku odpadne vode, naročimo zagon zagon čistilne naprave. Navodila za zakop so v prilogi.

 

100% RECIKLIRANJE

Čistilno napravo lahko po uporabi razstavimo in polimerne komponente recikliramo.

 

HITRA DOBAVA

Roto je slovenski proizvajalec, zato vam čistilno napravo/rezervoar dobavimo v nekaj dneh. Možnost dostave z avto-dvigalom.

 

EU PROIZVOD

Proizvedeno in certificirano v EU.

 

 

Določanje velikosti čistilne naprave 

 

Velikost čistilne naprave se določa v populacijskih enotah (PE), hkrati pa opredeljuje biokemično kapaciteto čistilne naprave. Enota PE pomeni specifično porabo vode od 0,15 do 0,20 m3 /os/d in biokemijsko obremenitev 0,06 kgBPK5/os/d. Delovni volumen, ki je potreben, da se odpadna voda prečisti, je 500 do 800 litrov na osebo.

 

PRENOČIŠČA: 3 osebe = 1 PE
APARTMAJI: 2 osebi = 1 PE
GOSTILNE:

s kuhinjo - 2 osebi = 1 PE

brez kuhinje - 3 osebe = 1 PE

vrtna terasa - 10 oseb = 1 PE (brez kuhinje)

 

Podatek je pomemben pri projetkiranju, izračunu PE in izbiri  ustrezne čistilne naprave.

 

Oglejte si še

Vrtno orodjeVeč
Premazi za lesVeč
Zalivalni sistemiVeč
Vprašajte nas